Kávézó

Julius Meinl kávé
Julius Meinl a bécsi kávéház kultúráját képviseli szerte a világon, és ötvözi a hagyományokat az innováció szellemével, több mint 150 éve.
A bécsi kávéházak mindig nyüzsgő találkozási helyeket jelentettek a művészek és a szabad gondolkodók számára, és ez ma is folytatódik, mivel mindenféle ember olvasni, írni, dolgozni vagy egyszerűen kikapcsolódni jár egy finom kávé mellett Vászolyon!
Kávé szakértelem

Babtól a csészéig
A prémium kávé trópusi napsütéssel és vulkanikus talajjal kezdődik az Egyenlítőtől 23°É – 25°D. Betakarítás után keverés, pörkölés és csomagolás céljából szállítják. Az utazás számos kényes szakaszból áll, amelyekhez tapasztalat, készség és minőség-ellenőrzés szükséges mire ide ér a kis csodálatos falunkba.
Beszerzés
Julius Meinl a zöld kávéját elsősorban a származási országból szerzi be, közvetlenül olyan kávéfőzőktől és szövetkezetektől, amelyekkel régóta fennáll a kapcsolatunk.
Európában, Amerikában és Japánban is működő nemzetközi kereskedőházaktól is beszerzi. Csapataik évtizedek óta kapcsolatban állnak kereskedőházakkal, kölcsönös bizalmon és tisztességen alapulva.


Pörkölés
A pörkölés egy művészet, egy csöpp tudománnyal. Ez egy olyan képesség, amelynek elsajátításához több éves tapasztalatra van szükség.
A pörkölés folyamatát Bécsben és Vicenzában is a legmodernebb gépesített technológiával folyik. A pörkölő mester mindent felügyel, hogy garantálja a pörkölés maximális minőségét…
Csomagolás
A pörkölt kávé bab vagy őrölt kávé nagyon érzékeny termék. Hogy megvédjék az értékes kávékat az oxigéntől, szagtól, nedvességtől, hőtől és fénytől, Julius Meinl óvatosan becsomagolja.
A kávékat vákumcsomagolásba vagy egyirányú zacskókba zárják, hogy a levegő nem juthasson el a kávéhoz, miközben minden pörkölt gáz kiszabadulhat. Így megőrzi minőségét, miközben úton van Vászolyra.


Kávé főzése
Az optimális íz előállításához a babból, nemcsak egy jó pörkölésre, hanem a pontos őrlési méretre és a főzési módszerre is szükség van. A tökéletes íz elérése érdekében ügyelünk a végső elkészítési és főzési módszerre.
Tea szakértelem

Növénytől a csészéig
A napsütéstől és a talajtól kezdve a szedésig, a tekerésig, a keverésig és még sok minden befolyásolhatja a tea minőségét. A növénytől a csészéig tartó utazás mind befolyásolja az általatok kedvelt végterméket.
Prémium teáink eredete
Természetesen Julius Meinl a világ leghíresebb teakertjeiből szerzi be teáit, hogy kiváló, magas besorolású teát tudjon hozni Önnek.


Teák gyártása
-Szedés
-Hervadás
-Gőzölés vagy erjesztés
-Szárítás
-Osztályozás/szitálás
-Köpölyözés és keverés
-Tea kóstolás
Csomagolás
A tea megfelelő csomagolása és tárolása elengedhetetlen a tea eltarthatósága, minősége és íze szempontjából.


Tea főzés
Gyere, eláruljuk Bodza boltja és kávézójában!